Overslaan en naar de inhoud gaan

Wie zijn wij?

Wij zijn senioren die van kunst houden en daarom graag geregeld een tentoonstelling of museum bezoeken. Omdat het er voor de meesten zelden van komt om daar alleen of met z'n tweetjes naar toe te trekken, doen we dat samen. Op een vaste dag elke maand maken wij er een gezellige dag van. Samen "onder vrienden" op stap met het openbaar vervoer, samen een of twee tentoonstelling(en) of museum(musea) bezoeken, samen lunchen in een typisch/gezellig restaurantje...

Het vrienden-onder-elkaar-aspect slaat blijkbaar aan: 

Steeds meer senioren willen graag mee op stap. Waar we begonnen zijn met zes, zijn er nu al 32 deelnemers - die nooit allen tegelijk meegaan of meegingen, maar toch - te veel is te veel. Het DNA van de cultuurstappers dreigde daardoor verloren te gaan.

Eén groep, één gids!

Om dat DNA te bewaren beperken we de groep tot het maximaal aantal toegelaten deelnemers voor één gids. Doorgaans is dat 15, soms 10 en soms 20. Als het aantal kandidaten voor een uitstap groter is, kan er eventueel op een latere datum een gelijkaardige uitstap worden gepland.

Doet u mee?

Ga om te beginnen eens een keertje mee om de sfeer op te snuiven. Wedden dat u verkocht bent? U bent overigens niet verplicht om elke keer mee te gaan. U kiest telkens volledig vrij of u wel of niet deelneemt. U wordt voor elke uitstap uitgenodigd maar u beslist zelf of u meegaat of liever thuis blijft (of al dan niet moreel verplicht iets anders gaat doen).

Zo werken wij (de spelregels):

  • Iedereen kan aansluiten bij de cultuurstappers.
  • Als u besluit meer dan één keer mee te gaan wordt 20 euro instappremie gevraagd. Dat geld dient als reserve om de vergoeding voor de gereserveerde gidsen vooraf te kunnen betalen.
  • Wel of niet deelnemen aan een daguitstap is altijd vrij. 
  • Het maximale aantal leden is onbeperkt. Maar het maximale aantal deelnemers aan een uitstap is beperkt tot het toegelaten aantal deelnemers voor één gids.
  • Wij reizen met het openbaar vervoer (uitzonderingen niet te na gesproken). Senioren kopen voor een treinreis heen en terug naar gelijk welk Belgisch station een seniorenbiljet voor 7,80 euro. En met een senioren-jaarkaart van De Lijn tramt en bust u een jaar lang door gans Vlaanderen. 
  • Ervaring leert ons dat geleide bezoeken de voorkeur verdienen. Per gehuurde gids wordt een deelname in de kosten gevraagd van 10 euro. Soms zal er overschot zijn en soms een tekort. Daarvoor dient de groepskas.
  • De meeste maar niet alle bezochte tentoonstellingen en musea accepteren de Museumpas (€ 59/jaar). Soms wordt er en extra bijdrage gevraagd voor bepaalde tentoonstellingen. Dat wordt altijd duidelijk vermeld bij de aankondiging.
x

Please add some content in Animated Sidebar block region.

For more information please refer to this tutorial page:
Add content in sliding sidebar